pasje kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Conchiglioni nadziewane szpinakiem

Makaron conchiglioni nie przestaje mnie zachwycac swoimi mozliwosciami. Tym razem przygotowałam go z moim niezawodnym nadzieniem szpinakowym. Zawsze wydawało mi się, że do zapiekania szpinaku pasuje tylko beszamel, tym razem zaryzykowałam i przygotowałam sos pomidorowy. Opłacało się. Sos pomidorowy ożywił delikatny smak szpinaku, ale zbyt duża ilość może go przytłumić a tego nie chcemy...

 Składniki i przygotowanie masy szpinakowej wg. przepisu : http://sezonowesmaki.blox.pl/2010/03/Tarta-szpinakowa.html

Dodatkowo:

  • makaron muszelki około 24 szt (3 porcje)

  • parmezan

Sos pomidorowy wg. przepisu: http://sezonowesmaki.blox.pl/2010/08/Conchiglioni-z-mloda-cukinia.html

Przygotowanie:

Makaron ugotowny wg. przepisu na opakowaniu napełniać gorącą masą szpinakową. Układać obok siebie w żaroodpornym naczyniu wyłożonym sosem pomidorowym. Całość posypać tartym parmezanem.

Zapiec przykryte folią aluminową około 10 min w tem. 180-190 stopni, by sie ociepliło.

Smacznego:) e.

wtorek, 17 sierpnia 2010, elisabeth77

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
panna_malwinna
2010/08/17 17:00:46
ja też kocham ten makaron i nadziewam go wedle upodobań. jest niesamowity;)
-
zaytoona
2010/08/17 17:56:42
Jeszcze z tym makaronem nie miałam przygód. Ale będą, nie ma co się martwić! A że szpinak świetnie się komponuje z pomidorami przekonałam się na własnej skórze, kiedy to lazanię z nim polano czerwonym sosem. Mniam!

Pozdrawiam! :)
-
justmydelicious
2010/08/17 18:35:32
obiad idealny :)
-
Gość: Mm_ajka, *.range86-186.btcentralplus.com
2010/08/17 23:27:40
Mam w szafce paczkę conchiglioni i juz wiem jak ją wykorzystam:)
-
Gość: karmel-itka., *.dynamic.gprs.plus.pl
2010/08/18 01:17:06
ostatno muszle te nadziewałam pieczarkami i takimi innymi.. rzeczami xd a tak na poważnie: prezentują się naprawdę zachęcająco. tylko sięgnąc po widelec i zajadac ;]
-
elisabeth77
2010/08/18 13:28:47
Dziękuje za komentarze, zyczę wielu inspiracji z conchiglioni...
-
kolorowowkuchni
2011/01/08 10:27:07
Witaj.Bardzo fajne dania,piękne zdjęcia.Mam małe pytanie gdzie kupiłaś te czerwone kokilki? poszukuje takich:) mój mail freja4@wp.pl ,a i czekam na nowe przepisy i foty:) pozdrawiam
-
Gość: lyuva, *.net.stream.pl
2013/07/02 15:50:43
Bardzo dobry przepis !! Wyprobowalam, pyszne zestawienie <3 trafia do mojej lisy dobrych przepisów ;)
Nie kopiuj. ZDJĘCIA znajdujące się na blogu są chronione prawem autorskim.