pasje kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Paczuszki z łososia

Wędzony łosoś, twarożek ziołowy otulony w ciasto francuskie tworzy delikatne i doskonałe połączenie. Krótko mówiąc rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 10-15 dkg wedzonego  łososia w plastrach (ja użyłam łososia, który przyjechał do mnie z Bałtyku)
  • serek ziołowy (ja uzyłam Almette)
  • jajo

Przygotowanie:

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o boku 10 cm. Na środek każdego ciasta nakładać łyżkę twarożku i na wierzch pokrojonego w małe kawałki łososia.

Końce ciasta połączyć razem tworząc stożek, boki dobrze zlepić tworząc paczuszki. Zrobić widelcem lub nożem  otwory w paczuszkach, posmarować wierzch ciasta rozmaconym jajkiem.

Piec w rozgrzanym piekarniku 200 stopni około 15 min. tak by ciasto wyrosło i było dobrze zrumienione.

Znakomita przękąska na zimno jak i na ciepło.

Smacznego:) e

wtorek, 03 sierpnia 2010, elisabeth77

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
ugotujmy
2010/08/03 10:37:25
świetne smaków połączenie
-
oluus90
2010/08/03 10:59:08
smakowicie wygladaja
-
2010/08/03 11:58:46
mmm, ciasto francuskie jest bardzo plastyczne, i z każdym dodatkiem smakuje super!
-
2010/08/03 13:37:18
Mniam mniam :)
-
elisabeth77
2010/08/03 14:48:55
dziekuję za komentarze i wizyty na mojej stronie. pozdrawiam.e.
-
dorota20w
2010/08/03 15:29:03
mnaim - aż głodna się zrobiłam
-
justmydelicious
2010/08/03 17:19:12
bardzo wykwintny ten Twój pomysł :)
-
dagmara_65
2010/08/03 17:32:47
Bardzo wykwintne i z pewnością pyszne! Pozdrawiam :)
-
2010/08/04 12:49:36
Pycha :)
Nie kopiuj. ZDJĘCIA znajdujące się na blogu są chronione prawem autorskim.